Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2011 23:02 - Манчестър Юнайтед - Челси - Този луд, луд спектакъл!
Автор: poznairezultata Категория: Спорт   
Прочетен: 839 Коментари: 1 Гласове:
1



В петия кръг от Английска Висша лига Манчестър Юнайтед и Челси направиха истинско шоу за зрителите присъствали на Олд Трафорд и тези пред малките екрани. В страхотен спектакъл двата отбора завършиха при резултат 3-1 в полза на домакините. Резултата можеше да бъде примерно и 8-5, предвид непрестанните атаки и многото пропуски пред двете врати.
Днес излязоха най-възрастният с/у най-младият треньор във Висшата лига. И опитът на сър Алекс Фъргюсън си каза думата. В началото срещата започна двуостро с атаки и към двете врати. В осмата минута при центриране от пряк свободен Крис Смолинг беше оставен сам и вкара необезпокояван за Манчестър Юнайтед.  През първите 30 мин. Челси владееше малко повече топката, но атаките им бяха по-бавни. Рамиреш направи непростим пропуск като на празна врата шутира в плонжа на Де Хеа. В 37-мата минута Нани овладя една топка до страничната линия и направи типичен за него рейд като завърши с изстрел от 25 м. Топката влетя във вратата на Чех и така домакините поведоха с 2-0! Атаките пред двете врати не спряха до тук. Челси искаше да се върне в мача, но точният завършващ удар им липсваше. Така при един пробив на централния защитник на Ман. Юн. Фил Джоунс и след рикошет в Нани, топката се озова в Уейн Рууни, който сам с/у вратаря направи резултата класически. Така и приключи първото полувреме. Всички си мислеха, че мача е приключил. Явно не на това мнение беше мениджърът на Челси Вияш-Боаш.
През второто полувреме на терена се появи Анелка на мястото на Лампард. В началото на полувремето Челси бе по-настоятелния отбор. Анелка беше в основата на гола за гостите. Още в 45 мин. французинът пусна  страхотен пас зад защитата на Юнайтед и Фернандо Торес бе задължен да вкара и го направи. В 53 - тата минута Нани направи нов пробив по крилото като направи за смях Мейрейлеш и Ашли Коул, но след това центрирането му изневери и топката стана лесна плячка за Чех. В следващата минута Мата стреля опасно към вратата на домакините, но Де Хеа спаси. След изпълнения корнер Юнайтед направи контра атака по учебник като на стрелкова позиция изскочи отново Нани. Удряйки гредата, топката се върна отново в играча на манчестърци, след което беше покосен в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа и зад топката застана Рууни. Нападателят се подхлъзна и изпрати топката в аут. Така Челси успя да остане в мача. Последваха няколко размени на опасни и бързи атаки от страна на двата отбора. При една от тях Стъридж реши да спира топката вместо да шутира от въздуха и сгреши, Джоунс (Ман. Юн.) направи пропуск, от границите на малкото наказателно поле, с глава. През това време треньорите извършиха няколко смени. Нововлезлият Лукако, още с първото си докосване, направи опасен удар, но Патрис Евра го блокира. В 72 мин. Торес при самостоятелна акция стреля опасно. Де Хеа спаси, но топката отново попадна в нападателя след кратък карамбол и той я прати високо над вратата. В. 77 мин. при центриране по земя, Рууни направи пропуск като уцели гредата. В 79 мин. се появи и българският нападател Димитър Бербатов. Още следващата минута центриране към наказателното поле не можа да бъде засечено от българина. Малко по-късно дойде и пропуска на вечерта. Фернандо Торес направи страхотен рейд, като излезе сам с/у вратаря, излъга го и прати топката в....трибуните, които полудаха от щастие заради фрапантния пропуск на испанеца. Никой на терена не повярва какво сътвори Ел Ниньо. Но мачът не беше свършил. Имаше време за още едно чудо! В петминутното продължение Рууни се измъкна от защитата на Челси и се оказа очи в очи с Чех. Нападателят реши да не стреля и подаде на Бербатов, който просто трябваше да вкара топката в опразнената врата. Да, ама не! Българинът стреля толкова слабо, че върналият се защитник изби топката от голлинията. До края на мача не стана нищо по-интересно. Така този толкова интересен спектакъл в Театъра на мечтите завърши при успех за домакините с 3-1!

Манчестър Юнайтед - Челси

Смолинг (8)
Нани (37)
Рууни (45)
                                           Торес (46)

Жълти картони: Валенсия, Флетчър (Ман. Юн.); Рамиреш, Тери, Коул (Челси)




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. strashnaagencia - Страхотен
18.09.2011 23:26
мач и малко ми е жално за Бербо и Торес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: poznairezultata
Категория: Спорт
Прочетен: 57633
Постинги: 36
Коментари: 4
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930